u15 - 760x360 px

U15: samen werken aan duurzaam reisgedrag

U15: samen werken aan duurzaam reisgedrag

‘Ik had nooit kunnen vermoeden dat duurzame mobiliteit nog eens zo’n groot deel van mijn werkende leven zou gaan uitmaken.’

Als gezondheidsmanager van Capgemini betekent werken aan ander reisgedrag werken aan een vitalere populatie en aan onze stevige milieu-ambities. Nog eens 30 procent energie-efficiënter worden tot aan 2016 (nadat we dit al eens hebben gerealiseerd in de periode 2009-2011), dat doe je niet met twee vingers in de neus. We zullen daarvoor onze medewerkers echt anders in beweging moeten zien te krijgen! Die uitdaging kennen veel werkgevers.

Als voorzitter van de U15, het netwerk van bedrijven in de regio Midden-Nederland die samenwerken aan duurzame mobiliteit, spreek ik veel werkgevers met dezelfde uitdagingen. Of het nu gaat om aantrekkelijk werkgeverschap, duurzaamheiddoelstellingen of kostenreductie. Wat mij inspireert zijn de ervaringen van andere organisaties, de vernieuwende ideeën van aanbieders en de mogelijkheden die een programma als Beter Benutten biedt om samen op te trekken in projecten die tot concrete resultaten leiden. En nee, dat gaat zeker niet zonder slag of stoot, daar zit nu net de uitdaging. Er wordt mij te veel vergaderd en te weinig echt samengewerkt. Praten met elkaar is echt iets anders dan samen aan de tekentafel een oplossing uitwerken. Of elkaar een deel van de mobiliteitsmarkt gunnen. Maar we gaan vooruit. En we gaan onze doelstellingen halen. Zowel Capgemini als de U15. Daar ben ik van overtuigd!

 

U15
De U15 is een groeiend netwerk van inmiddels ruim 270 werkgevers die werken aan duurzame mobiliteit en de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland willen verbeteren. Deze ambitie heeft veel voordelen voor werkgevers, zoals kostenreductie en een lagere CO₂-uitstoot.
De U15 is een belangrijke gesprekspartner voor het ministerie van I&M, de provincie Utrecht en de grote steden in Midden Nederland. In de U15 delen bedrijven op verschillende manieren kennis en ervaringen met elkaar. Daarnaast voert het netwerk projecten uit voor U15-bedrijven die bijdragen aan de doelstellingen van de U15. Voorbeelden hiervan zijn het stimuleren van fietsen binnen het bedrijf, de invoering van een mobiliteitsbudget en het geven van individueel reisadvies aan werknemers.

 

u15 - 760x360 px

 

0 Reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>