Bord 760x360

Het is innovatie of crematie

Het is innovatie of crematie

Op 24 juni hield NLingenieurs haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze stond nadrukkelijk in het teken van vooruitkijken, van plaats bepalen en koers zetten. Ter inspiratie mochten wij vooraf genieten van Richard van Hooijdonk, trendwacher. Hij liet ons zien welke veranderingen er op ons afkomen en met welke snelheid dat gebeurt. We beseffen nog maar nauwelijks hoe kort het internettijdperk nog maar bestaat en wat dit allemaal heeft teweeg gebracht. En eigenlijk staan we al weer aan de vooravond van een nieuwe periode, die van het ‘internet of things’. Meten is weten, in alles zit een sensor. We bulken van de data. Dit zal exponentieel gaan toenemen. Maar wat betekent dit alles voor de ingenieursbureaus? Hoe maken wij hier business mee?

We zien dat de levensduur van bedrijven enorm verkort. En vooral markleider zijn is een groot risico. Kijk naar bedrijven als Kodak en Nokia. Je bent dan te zeer gefocust op het continueren van je succes en hebt geen oog voor de bedreigingen in jouw markt. En die bedreiging komt in 98 procent van de gevallen niet uit de eigen sector maar elders vandaan. Dus als je continuïteit zoekt voor je bedrijf is innoveren een must. En geen vrijblijvende exercitie. Je moet er dan ook niet naar kijken in termen van kosten maar in termen van investeringen. Richard van Hooijdonk spoorde de ingenieursbureaus aan om een stukje van de balans te benutten voor die innovatie, met een aantal dwarsdenkers uit de eigen organisatie én een aantal mensen van buiten. En het een open proces te maken. Dan is de kans dat je investering ook loont het grootst. Wat let ons? Om in de termen van jongNLingenieurs te spreken: Doe&Durf!

 

Bord 760x360

0 Reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>