StationLeiden lowres-6-1250x492

Samen werken aan stations

Samen werken aan stations

Comfortabele en aantrekkelijke stations voor alle reizigers, vervoerders en overheden tegen lagere maatschappelijke kosten. Dat is dé ambitie voor de  stationsalliantie van ProRail en NS Stations voor de komende jaren. Hoe pakken we dat aan? Eén ding is zeker, we staan daar meer dan ooit samen voor aan de lat, samen met vervoerders, lokale overheden en de concessieverleners. Niet achteraf bij elkaar toetsen, maar samen bedenken en oppakken. Met respect voor elkaars rol en verantwoordelijkheid op het station.

 

Het afgelopen jaar zijn ruim 40 collega’s van zowel ProRail als NS Stations betrokken geweest bij het vormgeven van deze intensieve samenwerking. Dit jaar wordt de groep aanzienlijk groter. Hoe kan dat eruit zien? Nou, bijvoorbeeld zoals de samenwerking rond de realisatie en het beheer van de fietsenstalling Jaarbeursplein in Utrecht. Een stalling volgens een nieuw concept op basis van een gezamenlijke business case van ProRail, NS Stations en de gemeente Utrecht. Deze integrale aanpak blijkt veel voordeel te bieden voor alle partijen. Behalve in Utrecht passen we deze aanpak nu ook toe in Breda en op Amsterdam Amstel. Het trefpunt voor onze nieuwe manier van samenwerken is onze website www.stations.nl, hét middel om meer transparantie en overzicht te bieden van onze diensten aan alle vervoerders, overheden en concessieverleners en de plek waar zij met al hun vragen en opmerkingen terechtkunnen.

 

Inmiddels rijden op diverse regionale lijnen andere vervoerders die zich uiteraard willen profileren richting hun reizigers op deze stations. Zo is bijvoorbeeld het NS-logo verwijderd van stations waar NS niet langer rijdt.  De behoeften van deze vervoerders, hun verbeterpunten en het samen zoeken naar manieren om onze en hun dienstverlening te verbeteren maakt een belangrijk deel uit van onze nieuwe manier van samenwerken.

 

2014 was het eerste jaar van onze nieuwe samenwerking. Een jaar waarin we hebben ervaren dat we daardoor elkaars kennis en kunde beter benutten en verbinden om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment. We kijken terug op een mooie start die motiveert om verder te gaan in samenwerking met al onze partners.

0 Reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>