DSC_0550 (Large)

Ben Viveen: Samenwerken geeft voldoening

Ben Viveen: Samenwerken geeft voldoening

Op 26 mei rijden weer zo’n 180 relaties en medewerkers van Movares de WielerClassic. Dit jaar voor de tiende keer. Ik heb alle ritten meegereden en ben ook nu weer van de partij. Ik kijk er elk jaar naar uit. Het is sportief een flinke prestatie die je samen neerzet, dat geeft voldoening. En, ik zie het ook als een gezellige netwerkbijeenkomst. Je leert elkaar beter kennen en dat heeft een positief effect op de projecten die je daarna samen doet.

 

Projecten

Zelf werk ik al lange tijd samen met Movares aan projecten. Mijn belangrijkste project met Movares waarbij ik opdrachtgever was, was de IJmeermetro. Een enorm leuk project, heel uitdagend, waar ik met plezier aan terugdenk. In mijn tijd bij Arcadis heb ik met Movares samengewerkt aan de HSL Oost/A15. En in mijn periode bij Rijkswaterstaat Noord-Holland en als projectmanager van SAA, had ik regelmatig contact met het regiokantoor in Weesp.

 

Beter begrijpen

Ik merk dat de afstand tussen Rijkswaterstaat en de ingenieursbureaus soms vrij groot is. Een jaarlijks evenement als deze wielerclassic helpt, je gaat elkaar beter begrijpen. Dat komt de projecten die je daarna samen doet ten goede. En ook hier geldt: als je samen een mooi resultaat behaalt, geeft ook dat voldoening.

 

Leuke gespreksstof

Er zijn elk jaar drie routes voor de afstanden 80, 120 en 150 km. Op basis van je gemiddelde snelheid word je ingedeeld in een groepje van ongeveer 15 personen. Deze opzet vind ik heel goed. Zo kun je in je eigen tempo, zo lang mogelijk meedoen. Meestal fiets je twee aan twee. Zo spreek je ook nieuwe mensen, medewerkers van Movares en andere opdrachtgevers. Ik heb een keer gefietst met iemand van TenneT, van NS en van gemeente Amsterdam. Dat levert leuke gespreksstof op. Je vertelt over je eigen projecten en hoort over de projecten waar zij aan werken. Als je elkaar dan weer zakelijk tegenkomt, merk je dat het contact makkelijker is.

 

Acquisitie

Aan de andere kant lijkt het me ook nuttig voor Movares, voor hun acquisitie. Zo horen zij welke projecten eraan komen bij Rijkswaterstaat, wat staat er te gebeuren, waar onze focus nu ligt. Dit contact is mijns inziens voor alle partijen prettig. Als Rijkswaterstaat willen wij meer samenwerken met de markt: door elkaar te ontmoeten tijdens die soort evenementen versterkt het gevoel van ‘samen’. Vooral omdat dit een jaarlijks terugkerend gebeuren is. Het is bijna een traditie aan het worden.

 

Tiende keer

De eerste keer dat ik meedeed, in 2008, was dat op uitnodiging van collega’s op het ministerie. En sindsdien dus elk jaar. In april stopt het volleybalseizoen en gaan we als team fietsen. Dit evenement past prima in mijn sportschema. Nu dus alweer voor de tiende keer. We kunnen terugkijken op mooie tochten. Een gezellige ontvangst, een mooie uitdagende fietstocht en mooie gesprekken op het terras na afloop. Gelukkig zijn er geen vervelende dingen gebeurd in al die jaren, geen valpartijen of andere ongelukken. En, bijna altijd goed weer. Ik hoop dat Movares nog lang zo doorgaat en dat ik zelf nog lang kan meedoen!

0 Reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>